ljudterapi / sound therapy

Välkommen på ljudterapi!

De flesta av oss har säkert lagt märke till musikens förmåga att påverka vårt humör? Ljud har egenskapen att påverka både kroppen och sinnet genom frekvenser och resonans, tilldragning och rytm. Frekvenser är väl ett relativt känt begrepp, det handlar alltså om antalet repeterade cykler per sekund. Albert Einstein kom redan på sin tid fram till att ALLTING vibrerar, allt från våra kroppar till våra tankar och känslor. Resonans är “självsvängning” eller den naturliga frekvensen hos varje objekt eller subjekt (även tankar och känslor har resonansfrekvenser, våra kroppar och inre organ likaså). Tilldragning eller indragning (översatt från engelskans “entrainment”) handlar om ljuds (rytmers) förmåga att påverka andra frekvenser eller rytmer. Om du nånsin oavsiktligt har börjat stampa takten till nån viss musik har du råkat ut för detta, eller om du satt en vibrerande stämgaffel mot ett bord…

Ljudterapi handlar alltså om att genom dessa principer hjälpa våra kroppar och sinnen att hitta tillbaka till sina naturliga friska tillstånd. Långvariga obalanser såsom stress eller negativa känslor ger upphov till blockeringar och spänningar i muskler och organ vilket i sin tur kan leda till sjukdomar. Eftersom vi uppfattar ljud både fysiskt, psykiskt, känslomässigt och själsligt kan ljudterapi hjälpa till med att lösa upp spänningar och stress från inre organ, körtlar och energibanor och bidrar samtidigt med att skänka harmoni i både kropp och själ. Ljuden tränger in i våra kroppar på cellnivå och hjälper till att “stämma” oss, ungefär som när man stämmer ett piano!

Ljudterapi är samtidigt en väldigt effektiv avslappningsmetod som kan hjälpa dej att “nollställa” dej själv eller meditera, att kartlägga mentala blockader eller hinder och att förnya din energi.

I min ljudterapibehandling tar jag hjälp av instrument så som kristall klangskålar, tibetanska klangskålar, tingshas, trummor och gongar m.m.

Jag ordnar också ljudbad eller klangresor för grupper!

Kontakta mej gärna ifall Du vill boka in dej på en session eller om du vill veta mera om ljudterapi i allmänhet!